Åsa's favoritställe - Saluhallen!


"Mercado dos Lavradores".


Men det är ju det här som lockar!


Espadafisk, nationalrätt på Madeira. 
Är ganska ful att se på, men som smakar riktigt gott. 
Lever på väldigt djupt vatten men går upp till 
1.000 m djup på natten för att äta och kan då fiskas.
 
Espetada, den andra "nationalrätten".
Ett meterlångt grillspett av nötkött tillagas över öppen eld
och serveras från hängande ställning över borden
med pommes frites och friterad majsgröt. 
Kryddsmör smälter ner över köttbitarna 
och sen tar man av bitarna allt eftersom.


Blandy's "vinprovarpub".


Upptäckten av Madeiraportvin gjordes för ca 400 år
 sedan och var från början ett misstag,
då lasten med dessa tunnor glömdes bort.
Trots varma och skumpiga transporter över haven 
var vinet från Madeira oförstört när skeppen kom fram.
Och tack vare den omilda behandlingen blev vinet
smakrikt och håller sig oavsett hur länge den sparas. 


Exotiska frukter och grönsaker så långt ögat når.


Alla dessa fantastiska blomster!


Provsmakning av Madeiravin kan man få i varenda affär.


Utanför fina anrika bryggeriet "Old Blandy's Lodge".

Det speciella med vinet från Madeira idag
är att det hettas upp innan det lagras. 
I tre långa månader ligger det 
i heta tankar innan det tappas på ekfat. 

TILLBAKA